2017-03-13 09:43Pressmeddelande

Malmö mot Diskriminering söker praxis i ärende rörande handskakning

I juni 2016 stämde Malmö mot Diskriminering Helsingborg stad för diskriminering. I dag går ärendet upp till huvudförhandling i tingsrätten i Lund. Ärendet rör en man som på grund av hur han hälsar inte längre fått arbeta kvar i kommunen.

”Vi på Malmö mot Diskriminering får ofta frågor om hur vi ska möta andra människor, där frågan om hur vi hälsar på varandra har blivit en omdebatterad fråga. Frågan om att ta i hand kopplat till religion är en fråga där rättigheter potentiellt ställs emot varandra och således en fråga där behovet av domstolsprövning och praxis är stort. I dag debatteras frågan högt och lågt utan att vi vet hur lagstiftningen ska tolkas och hur frågan om rättighetskonflikter ska hanteras. Vi på Malmö mot Diskriminering tar vårt ansvar, både för individens möjlighet till upprättelse, men också för att bidra till domstolspraxis på området skapas. Ett ansvar som vi på Malmö mot Diskriminering anser att staten och Diskrimineringsombudsmannen borde ta.” säger verksamhetschef Johan Ekblad

 

Kontaktperson

Tinahåkan Jönsson

Styrelseledamot Malmö mot Diskriminering

Telefon: 0705 – 71 30 17

Pressmeddelandet som .pdfOm Malmö mot Diskriminering

Malmö mot diskriminering – MmD – är Skånes största antidiskrimineringsbyrå Vi finns till för dig som bor i Bromölla, Kristianstad, Hörby, Eslöv, Kävlinge, Lomma, Burlöv, Staffanstorp, Lund, Sjöbo, Tomelilla, Simrishamn, Ystad, Skurup, Trelleborg, Vellinge, Svedala och Malmö. Vi ger dig gratis råd och stöd om du blivit utsatt för diskriminering.